Dobre: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Dobrem Nr EG 364.1.2014
Numer ogłoszenia: 404484 - 2014; data zamieszczenia: 10.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Dobre , ul. Tadeusza Kościuszki 1, 05-307 Dobre, woj. mazowieckie, tel. 25 7571190, faks 25 7571190.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Dobrem Nr EG 364.1.2014.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej 1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia z rodzajem i ilością asortymentu stanowiący przedmiot dostawy zawarto w załączniku nr 1 do SIWZ. 2. Oferowane produkty żywnościowe muszą być dobrej jakości, spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych. 4. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP (z ang. Good Hygienic Practice) - Dobrej Praktyki Higienicznej) dotyczące głównie: 1) świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb, oraz przy dostawie jaj aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli; 2) dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny. 5. Przedmiot zamówienia musi być dostarczony odpowiednim (dostosowanym do asortymentu) środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. 6. Wykonawca zobowiązany jest do udzielenia gwarancji na dostarczoną żywność w zakresie jakości. Okres gwarancji zgodny z terminem dla tego rodzaju asortymentu określonym w stosownych normach. 7. Wynagrodzenie wykonawcy ma charakter ryczałtowo- ilościowy i jest obliczane na podstawie ryczałtowych cen jednostkowych (ofertowych) oraz ilości dostarczanej żywności. 8. Formularz ofertowy przedstawia ilość asortymentu, jako szacunkowe odniesienie do planowanych zakupów w 2015r. 9. Zamawiający gwarantuje zakup 50 procent asortymentu wykazanego w formularzu ofertowym, jednocześnie korzysta z prawa opcji zakupu w ramach umowy i cen ofertowych do 150 procent asortymentu w każdej części zamówienia. 10. Zamawiający nie jest zobligowany do zamówienia wszystkich pozycji asortymentu. 11. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na dowolnie wybrane części zamówienia. Część I Różne produkty spożywcze Dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce: dwa razy w miesiącu do godz. 6.00 w ciągu 5 dni od złożenia zamówienia przez pracownika GZAS w formie elektronicznej lub faksem. Część II Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce codziennie do godz. 5.30 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie elektronicznej lub faksem do godz. 13.00 dnia poprzedniego Część III Wędliny Dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce codziennie do godz. 6.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie elektronicznej lub faksem do godz. 13.00 dnia poprzedniego : Część IV Drób Dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce codziennie do godz. 6.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie elektronicznej lub faksem do godz. 13.00 dnia poprzedniego nazwa artykułu ilość w skali miesiąca Część V Pieczywo Dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce codziennie do godz. 6.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie elektronicznej lub faksem do godz. 13.00 dnia poprzedniego nazwa artykułu ilość w skali miesiąca Część VI Nabiał Dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce codziennie do godz. 6.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie elektronicznej lub faksem do godz. 13.00 dnia poprzedniego Część VII Owoce i warzywa Dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce codziennie do godz. 5.30 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie elektronicznej lub faksem do godz. 13.00 dnia poprzedniego Uwaga: Owoce i warzywa muszą być bez śladów zepsucia, pleśnienia, świeże, niezwiędnięte.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9, 15.13.11.30-5, 15.11.20.00-6, 15.81.10.00-6, 15.50.00.00-3, 15.30.00.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gminadobre.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: GMINNY ZESPÓŁ ADMINISTRACYJNY SZKÓŁ W DOBREM, ul. Szkolna 3, 05-307 Dobre.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2014 godzina 09:00, miejsce: GMINNY ZESPÓŁ ADMINISTRACYJNY SZKÓŁ W DOBREM, ul. Szkolna 3, 05-307 Dobre.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Termin realizacji zamówienia : od 02.01.2015r. do 31.12.2015r. - dla każdego zadania częściowego.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie